Twente Safety Campus

15 + Jaar Ervaring

Maatwerk

Kwaliteit

Unieke Locatie

TWENTE SAFETY CAMPUS


"De ideeën die hier worden ontwikkeld, helpen de wereld veiliger te maken."

In 2008 is de Twente Safety Campus ontstaan vanuit een enthousiaste samenwerking voor onder meer een brandweer-oefenlocatie op het voormalige Vliegveld Twente. Inmiddels is onze campus dé ontmoetingsplek voor innovatie en ontwikkeling op het gebied van veiligheid. Brandweer, politie, hulpdiensten zoals de GHOR, onderwijs en bedrijfsleven werken er samen met vele partners.

Ook internationaal is de Twente Safety Campus een begrip. Teams uit verschillende Europese landen worden getraind voor grootschalige rampen. In nauwe samenwerking met de Universiteit Twente, Saxion en bedrijven ontwikkelen we toonaangevende, innovatieve concepten. Zo leren we basisschoolleerlingen en kwetsbare ouderen hoe te handelen in onveilige situaties. Onze inspiratie halen we daarbij uit de ontwikkelingen in onze eigen omgeving en de maatschappij. We spelen snel in op de actualiteit met realistische scenario’s, professioneel onderzoek en belevingsgerichte educatie.

Denken,

Doen &

Beleven

Op de Twente Safety Campus kunt u terecht voor verschillende arrangementen.

Arrangement BHV-Dag

Deze training is voor de bedrijven die eens op een andere manier willen trainen.

Wij jij een keer in het echt aan de bak, Blussen, Verkennen, Ontruimen & Hitte ervaren
Dan is deze keuze echt wat voor jullie.
Neem contact op voor onze mogelijkheden

Arrangement Team-Building

Deze training staat in het teken om als team te moeten werken. Samen als groep doorlopen jullie meerder interessante oefeningen.
Neem contact op voor onze mogelijkheden

De Twente Safety Campus is een unieke trainings-, onderzoeks-, brandweer-oefenlocatie-, en evenementenlocatie op het gebied van veiligheid op het voormalige Vliegveld Twente. De arrangementen variëren van een bezoek aan de Risk Factory, een introductie over brandonderzoek tot het zelf aan de slag gaan met blusmiddelen in verschillen realistische objecten met brand, rook en slachtoffers of het bevrijden van een slachtoffer uit een voertuig.

Twente Safety Campus.

We heten je van harte welkom op de unieke locatie op Vliegveld Twente om hier samen veiligheid te doen, denken en beleven.
Hier kunt je met jouw organisatie een unieke ervaring opdoen waar veiligheid voorop staat.

Maar laten we hierbij zeker niet de 'fun-factor' vergeten!

Kijk hieronder naar de mogelijkheden !

TEAMBUILDING: De campus leent zich uitstekend voor een bedrijfsuitje of teambuildingsactiviteit. Zo bieden we een educatief deel verzorgd door MEDIFIRE opleiding & training en de brandweer, maar ook catering om de dag van alle gemakken te voorzien of juist als afsluiting van een leuke ochtend / middag. Het is ook mogelijk om onze arrangementen met elkaar te combineren. Wij denken graag met je mee! Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Welke unieke ervaring kan MEDIFIRE u o.a. bieden?:


• Escape-room: met als thema ‘veiligheid’:

• Brandgedrag: wat is eigenlijk brand?: (Interactief programma in het brandlaboratorium)

• Demonstratie nozzle-container: (Demonstratie hoe rookgassen worden gekoeld)

• Zelf een brandje blussen!: (Actief programma waarbij de deelnemers zelf een aantal brandscenario’s gaan blussen met kleine blusmiddelen)

• Technische Hulpverlening: hoe worden slachtoffers bevrijd uit een auto?: (Actief programma: zelf gereedschap bedienen en knippen in een auto)

• Brandonderzoek: CSI bij de brandweer! (Met een brandonderzoeker op zoek naar de brandoorzaak)

• Vind je weg naar buiten!: (Ervaar het om geen zicht te hebben)

• Risk Factory: (‘experience’ bedrijven/gemeentes) In nagebootste praktijksituaties ervaar je (on)veiligheid en leer je hoe te handelen. Dat doen we met interactieve veiligheidsscenario's over onder meer brandgevaar, risico’s van internetgebruik, verkeersveiligheid, risico’s van alcoholgebruik en de effecten van groepsdruk. Wilt je dit zelf ervaren?

• Gebruik oefendorp het Holthuis: (Diverse oefenruimtes met oefenrook en brand)

• Lunch / Warme maaltijd / BBQ / Aangeklede borrel (drankjes, nootjes en hapjes)