Cursus aanbod

15 + Jaar Ervaring

Maatwerk

E-Learning

Op Locatie


U kunt bij MEDIFIRE opleiding & training terecht voor een breed aanbod aan cursussen, trainingen en advies op het gebied van bedrijfshulpverlening.


Wij bieden zowel basis- als herhalingscursussen aan voor BHV & EHBO. Daarnaast hebben we ook specifieke cursussen voor BHV ploegleiders en EHBO inclusief Brand.
Maar ook voor de cursus reanimatie / AED en gebruik van kleine blusmiddelen bent u bij ons aan het juiste adres.

BHV (NIBHV)

Een bedrijfshulpverlener word door MEDIFIRE opgeleid om in geval van nood de werknemers en klanten in veiligheid te brengen. Zo weet een BHV’er hoe hij mensen uit een brandend gebouw moet krijgen en hoe hij bij een ongeval eerste hulp moet verlenen. Een BHV’er kan bijvoorbeeld mensen reanimeren en verbanden aanleggen.

EHBO (OK)

Veel mensen vinden EHBO belangrijk. Deze opleiding van het ORANJE KRUIS bestaat uit verschillende onderdelen. Als je door deze opleiding loopt, dan wordt het meteen duidelijk dat het een stuk breder is dan enkel het verzorgen van wonden. Een cursus EHBO gaat veel verder. De accenten die hier worden gelegd, zijn anders dan deze die je bij een algemene BHV cursus terugvindt.

Reanimatie / AED

In de reanimatiecursus leer je reanimeren en hoe je een AED gebruikt. Je leert hoe je controleert of een slachtoffer bij bewustzijn is en of deze persoon nog ademt. Ook het geven van borstcompressies en beademen komen aan bod.

Kleine Blusmiddelen

Vastgesteld is dat in ongeveer 85% van beginnende branden men dit kan blussen met kleine blusmiddelen. In elk bedrijf hangen blusmiddelen die afgestemd zijn op de gebruikers functie maar omdat het gebruik van een brandblusmiddel niet vanzelfsprekend is bieden wij de cursus “gebruik kleine blusmiddelen” aan.

Ontruiming

Wij adviseren om jaarlijks een ontruimingsoefening te organiseren zodat jouw BHV’ers hun kennis up to date houden. Het kan van levensbelang zijn dat zij snel en adequaat kunnen handelen, en dat kan alleen als zij regelmatig oefenen. Oefenen op eigen terrein en binnen de gebouwen van uw eigen organisatie heeft altijd de voorkeur boven trainen op een gesimuleerde trainingslocatie. Dit maakt dat de theorie direct in de praktijk van de ontruimingsoefening aan de orde komt en daarmee getoetst kan worden. Een ontruimingsoefening heeft als doel de werkwijze te verbeteren waarbij medewerkers op de hoogte zijn op welke manier zij het pand snel en op een veilig kunnen verlaten. En de BHV organisatie weet hoe zij de ontruiming kunnen begeleiden.

VCA

Werkgevers zijn wettelijk verplicht om te zorgen voor een veilige en ook gezonde werkomgeving. De VCA kwalificatie is ontwikkeld om aannemers volgens vast criteria te beoordelen op hun veilige werkwijze. Dit biedt opdrachtgevers van aannemers meer zekerheid op een veilige en betrouwbare bedrijfsvoering. Het kan daarom voorkomen dat voor bepaalde werkzaamheden een VCA diploma vereist is. Deze cursus kan eventueel ook d.m.v. zelfstudie met examen.
Waar kan ik examen doen? Iedere maand wordt op 60 examenlocaties in heel Nederland een open examen gehouden. Hiervoor kunnen wij jou eenvoudig inschrijven. In elke provincie is momenteel een examenlocatie te vinden. Uiteraard is het ook mogelijk om als bedrijf de theorie-examens incompany te verzorgen.